Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fyra hål i magen

En fin höstdag och söndag. 

Började dagen med en promenad bort till sjukhusets apotek för att inhandla lite alvedon, dålig planering av mig men en promenad var ju inte helt fel även om det tar lite längre tid för mig i dagsläget.

I torsdags fm genomgick jag en mindre operation, en titthålsoperation, för att avlägsna min gallblåsa. Har senaste tiden fått mer besvär av stenar i gallblåsan så det var lika bra att ta bort den. Eftersom jag sov mig igenom allt så vet jag ju inte så mycket om det men jag tror att det var ganska snabbt gjort och jag var inget annat än trött efteråt. Tror själv att tröttheten berodde på antimetikum, läkemedel mot illamående/åksjuka, har reagerat på samma vis tidigare av just detta.

Morgan hämtade hem mig från sjukhuset vid 16-tiden och jag sov nästan konstant fram till 05 på fredagsmorgon. Har ingen smärta som är något att tala om, lite problem med att skratta och nysa har jag haft men jag mår i det stora hela väldigt bra. Är så tacksam för den trevliga och duktiga personalen som vi har på Sollefteå sjukhus, jag kände mig trygg hela tiden.

 

Efter morgonens promenad har jag och Milly varit ute och satt ner några jordgubbsplantor i jord, haft lite lekparkshäng och bakat muffins. Gjort vad som fallit oss in.

Imorgon är det åter vardag igen, arbete, skola och förskola väntar. 

Ha en fin söndag allesammans.

 

Söndagen den 2 oktober 2016 kl. 15:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Länge sedan sist

 Nu var det verkligen länge sedan jag var här inne på min sida, nästan ett år sedan.

Mycket har hunnit hända, väldigt mycket. Skulle nog ta en en evighet att skriva ner allt som är värt att nämna så jag tror det får vara.

 

I dag gjorde jag min sista skoldag i klassen jag nu gått med i tre terminer. Senaste tre veckorna har varit en känslomässig berg-och-dalbana. Så kan det bli om det blir "för mycket", om man kommer efter med en del och slarvar på en tenta.

Umeå universitet har i sin sjuksköterskeutbildning något som heter tröskelkrav. Tröskelkrav innebär att man måste avklara vissa kurser för att få gå vidare i andra kurser, klarar man inte detta så måste man ta ett ofrivilligt studieuppehåll och invänta nästa terminsstart. Detta är vad jag nu råkat ut för. Jag hade ett fel på sista omtentan i läkemedelsberäkning och det är ett fel för mycket. Jag får nu skriva om tentan i höst men jag får inte fortsätta utbildningen med min klass utan får vänta tills efter jul och då börja med de som nu går termin tre.

Ja, det är verkligen klantigt gjort av mig! Det är inte det att jag har svårigheter att räkna. Nej, mitt problem har nog varit att det har varit alldeles för mycket när jag låg efter med ytterligare en tenta samtidigt som alla andra tentor i kurserna skulle avklaras. Jag blandade ihop formlerna i en uträkning, skitklantigt!! Jäkligt surt känns det, milt uttryckt. Men det är bara att bita ihop och komma igen. Min filosofi är att det finns en mening med allt. Jag har nu hunnit smälta allt detta, och en liten gnutta känsla av lättnad uppstod i dag när jag hade avklarat examinationen av termin fyras första kurs. 

Kommer verkligen att sakna järngänget med brudar som jag alltid pluggat tillsammans med, de som alltid funnits där och peppat och verkligen trott på mig. De kommer ju alltid att finnas kvar men det blir ändå inte på samma sätt.

 

På måndag börjar jag arbeta på sjukhuset igen, på den avdelning jag arbetat på tidigare. Det känns bra att veta att man har något att göra fram tills skolan börjar igen. Att inte behöva anmäla sig arbetssökande och blanda in a-kassan känns ännu bättre.

 

Ja, det var en kortfattad lägesrapport för hur det ser ut för mig just nu.

 

Sommarens bröllopstårta till Sebastian och Maria

                        

Ha det gott! 

 

 

Tisdagen den 27 september 2016 kl. 19:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En kort uppdatering.

Oj! Nu var det verkligen länge sedan sist.
Som ni ser på bilden så fortsätter studierna med en rasande fart, tentor, läsning, föreläsningar, seminarier och praktiska övningar är vad som tar upp mina dagar. Ibland är det tufft som bara den och jag brukar fundera på vad jag gett mig in på men sedan så är det mycket som är roligt också, det är väl det som gör att man orkar.
Från och med måndag och fyra veckor framåt gör vi vfu, den här gången är det på sjukhuset, det ska bli riktigt spännande.

 

Torsdagen den 19 november 2015 kl. 19:17

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sommarlov

 

Dagarna bara rusar iväg och snart är vi inne i juli månad, bara två veckor kvar tills jag börjar jobba.

I går var vi till Technicus i Härnösand, varken jag eller Morgan har tidigare varit där, det var rätt så kul och barnen älskade det.

 

 

Sedan skolterminen slutade har jag ägnat en hel del tid till en bröllopstårta, en tårta som jag blev förfrågad om för länge sedan och som jag väldigt gärna ville göra. 

Jag tror att det finns många som inte förstår vilken tid man lägger ner på en tårta, eller åtminstone jag. Jag vill ha gott om tid på mig för att det ska bli så bra det bara kan, jag vill inte "kasta ihop" något som blir "så där".

Har dokumenterat en del med bilder under processen av Sara och Christers bröllopstårta, mest för att dela med mig till min vän Emelie, men jag tänkte att jag kan dela med mig här också nu när jag ändå fått med det mesta, kanske det finns någon som uppskattar det. Ber om ursäkt för att bilderna blir på sniskan, jag har försökt vända dem men galleriet på hemsidan vill inte vara samarbetsvillig.

 

Bottnarna bakas enligt receptet "Tre lika delar"

Tårtorna fylls

Tårtorna spacklas flera gånger tills de är riktigt

släta.

Tårtorna täcks med sockerpasta eller marsipan.

Tårtorna dekoreras.

Dekorationerna ska göras. Blommorna tillverkas

av sockerpasta och målas med ätbara färger.

Rosorna tillverkar jag genom att göra varje

kronblad för sig och sedan "bygger" jag rosen

med kronblad tills jag tycker den ser bra ut.

Det tog mig ca 6 effektiva timmar att göra rosorna

till denna tårta, det är värt varenda minut.

Eftersom det skulle bli en våningstårta fick jag

transportera den i delar och montera och dekorera

den på plats, nervöst men väldigt skoj.

Voila!

 

Det är så himla kul att få göra bröllopstårtor, men det är även en ära.

Tack Sara och Christer

 

Nu så har jag packat ihop tårtverktygen igen på obestämd tid. Nu ska jag ta ett litet sommarlov och njutat av ledigheten med familjen och sedan är det dags för jobb och plugg inför omtentan innan skolan börjar igen. 

Trevlig sommar allesammans

 

 

 

 

Måndagen den 29 juni 2015 kl. 10:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Magkänslan stämde

Igår var det äntligen en hyfsad sommardag, vi kunde tillbringa största delen av dagen utomhus. För övrigt har juni månad inte börjat något vidare, nästan så att man ångrar att man hängt undan vinterkläderna.

Vi tar det här med ledighet på största allvar, vi gör inte så mycket mer än vad som faller oss in. Det enda uppdrag jag har tagit på mig är en tårta som ska levereras nästa helg. Lite ringrostig känner jag mig allt men det ska nog gå bra.

Resultatet från sista tentan kom igår, precis som magkänslan sa så gick det inte hela vägen, det blir omtenta i augusti. Jag var inställd på det så det känns helt okej. Har inte sett den rättade tentan än så jag vet vad som var fel men misstänker att det är fysiologin som spökade. Det är bara att ta nya friska tag, det är inte hela världen.

Ikväll jobbar Morgan sista passet innan långledigt, får se vad vi hittar på under den tiden, kanske blir någon liten "utflykt".

 

Torsdagen den 18 juni 2015 kl. 09:23

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Lchf i min vardag

Moblogg

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.